Daca ti-e frica, pierzi si cand castigi :)

Iti mai amintesti cand am spus ca e bine sa sari inainte sa vezi unde aterizezi? Si daca nu am spus-o chiar asa, la asta ma refer acum.

Vad incotro se indreapta lucrurile si nu-mi place deloc. Cred ca asta e boala societatii noastre: Workaholismul. Si stai acolo ca un hamster in roata ca  ti-e frica sa faci altceva. Ori n-ai bani, ori n-ai cunostinte, de fapt n-ai curaj. 🙂

Curaj sa ce? Sa crezi ca lucrurile se vor rezolva chiar daca nu vezi acum solutia. Ca totul va fi bine chiar daca nu-ti iese din prima.

Curaj sa nu-ti pese ce spun prietenii, ceilalti din jurul tau. Sa nu te intereseze criticile din partea celor apropiati sau chiar din partea strainilor.

Sa crezi in tine si sa iti dai seama ca  modul in care gandesc altii despre tine e de fapt problema lor. N-are nici o legatura cu tine.

Si cel mai important, sa nu te limitezi singur. Cand nu ai ce iti trebuie, ai tendinta sa te limitezi, sa te comporti ca si cum intr-adevar nu ai. Iti inchizi astfel multe usi, inclusiv cea care te poate duce la ceea ce iti doresti.

Eu asta am tendinta sa fac acum: sa ma limitez. Sa cred ca intr-adevar nu am si sa iau deciziile in consecinta. Stii ce? Niciodata nu ai toate uneltele. Tocmai asta este provocarea.

De fapt, lucrul cel mai important pe care nu il avem e atitudinea. Si increderea. Viziunea. Iubirea (tradusa mai ales prin lipsa fricii 🙂 ).

Daca ti-ar da cineva banii si toate celelalte de care te plangi ca nu ai, ce ai face cu ele? Ai avea rezultatele dorite? Sau ti-ar trebui mai mult, din ce in ce mai mult? Si in cazul in care ai nevoie de mai mult, ce faci? Astepti sa iti cada din nou din cer sau iti folosesti uneltele pe care le ai acum?

Cel mai important instrument este increderea. Impreuna cu pasiunea si iubirea. Pe scurt, sa nu ne fie frica. 🙂

Tu ce ai simtit astazi? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s